Díly pro notebooky Upřesněte Váš model notebooku v kategoriích níže.

Vybírejte z náhradních dílů pro notebooky

Naleznete u nás LCD displeje, české klávesnice, Nabíječky, Baterie, LCD kabely, plastové díly  napájecí konektory. 

Podkategorie

  • Acer

    Náhradní díly do notebooků ACER. 

    LCD DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, LCD KABELY, KONEKTORY, PLASTOVÉ DÍLY A DALŠÍ.

    ACER

    Společnost Acer se může pochlubit více než 30letou tradicí na trhu IT. Značka Acer je největší asijskou společností vůbec a čtvrtou největší počítačovou společností na světě.

    Od svého založení v roce 1976 se společnost Acer rozrostla z původního týmu jedenácti lidí do dnešní obrovské velikosti a stala se známou po celém světě. Notebooky Acer jsou známé svým dobrým poměrem ceny a výkonu a ne nadarmo patří mezi nejoblíbenější notebooky v Evropě. Výrobky Acer lze na evropském trhu nalézt také pod značkami HP a DELL. V roce 2001 byla divize komunikací a multimédií vyčleněna a přejmenována na BenQ, což společnosti Acer umožnilo zaměřit se výhradně na notebooky, osobní počítače a LCD monitory.

    NÁHRADNÍ DÍLY ACER

    V dnešní době nosíme notebooky neustále s sebou, takže není vzácností, že se zařízení kvůli neustálému přenášení poškodí. Společnost Acer je na takové situace připravena a nabízí široký sortiment náhradních dílů Acer. Ať už potřebujete náhradní displej, klávesnici nebo baterii pro své zařízení Acer, zde najdete všechny náhradní díly Acer za skvělé ceny.

    ACER DISPLAY

    Potřebujete vyměnit displej notebooku Acer? Obáváte se prasklin nebo vadných pixelů? Vyberte si náhradní displej Acer z naší nabídky a vychutnejte si opět vysoce kvalitní obraz! Stačí vybrat model notebooku a zobrazí se pouze vhodné LCD displeje pro notebooky Acer. Přestože společnost Acer vyrábí vlastní displeje LCD, do notebooků Acer se často instalují displeje jiných výrobců. Náhradní displeje pro notebooky Acer proto nemusí být od společnosti Acer. Jedná se však o originální náhradní displeje LCD, které si vás získají svou nízkou cenou a dvouletou zárukou.

    NÁHRADNÍ KLÁVESNICE ACER

    Klávesnice - jako nejpoužívanější část notebooku - se často poškodí rukou a někdy je čas ji vyměnit. Rozlučte se s chybějícími písmeny a drobky v klávesnici a vyberte si náhradní klávesnici Acer pro svůj notebook. Klávesnice Acer můžete získat pro všechny modely notebooků, takže si můžete být jisti kvalitou a kompatibilitou.

    NÁHRADNÍ BATERIE A NABÍJEČKY ACER

    Chcete, aby byl váš notebook Acer co nejdéle bez napájení? Pak budete po určité době potřebovat náhradní baterii Acer. Místo levných značkových baterií se spolehněte na originální baterie Acer z naší nabídky, které navíc získáte za nízké ceny. Kromě baterií nabízíme také náhradní adaptéry Acer pro všechny typy notebooků Acer. Ať už vaše původní nabíječka přestala fungovat, nebo potřebujete cestovní nabíječku, vyberte si náhradní nabíječku Acer z naší nabídky.

  • Advent

    Náhradní díly do notebooků Advent.

    LCD OBRAZOVKY, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    ADVENT

    Advent nepatří k výrobcům, kteří by měli na našem trhu tak dobré jméno jako ve své domovské zemi, Velké Británii. Zde jsou známí především jako prodejci různých počítačových produktů, počínaje naprostou klasikou, tedy adaptéry nebo notebooky. Nabídka však zahrnuje i klasické stolní počítače nebo periferní zařízení, jako jsou displeje LCD - displej monitoru, na který se právě díváte. Totéž platí pro webové kamery, myši, klávesnice a další příslušenství pro klasické počítače a notebooky. Všechna tato zařízení doplňují tablety.

    POD SOUKROMOU ZNAČKOU

    Velmi zajímavou vlastností Adventu je, že spolupracuje se špičkovými výrobci počítačů, jako jsou Lenovo, Dell, HP, ale také Acer a Toshiba. Díky tomuto úzkému vztahu může společnost Advent nabízet produkty pod svou vlastní značkou, aniž by tím byla ohrožena kvalita nebo spolehlivost nabízených produktů - ideálním příkladem jsou napájecí zdroje. Samozřejmostí je také poprodejní servis, a to jak během záruční doby, tak po ní.

    ŠIROKÝ SORTIMENT NÁHRADNÍCH DÍLŮ

    Díky svým vazbám na některé výrobce může společnost Advent tyto náhradní díly nabízet i na celosvětovém trhu s počítači. Ty jsou logicky propojeny s obecnou nabídkou. Společnost je v současné době zastoupena v mnoha evropských zemích, a to jak prostřednictvím distributorů, tak prostřednictvím mnoha servisních středisek, která výrobky Advent nejen prodávají, ale samozřejmě je také používají k opravám a výměnám. Ideálním příkladem jsou baterie, například pro notebooky. Zahrnují však také nabíječky a další příslušenství. I u výrobků v tomto segmentu se společnost pyšní prvotřídní kvalitou zboží dodávaného v rámci výrobního procesu.

  • Apple

    Náhradní díly do notebooků Apple.

    OBRAZOVKY, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    APPLE

    Dnes společnost s prostým a jasným názvem Apple, ale v minulosti společnost s názvem Apple Computer Inc. Od svého vzniku je spojena s jedním ze tří zakladatelů, Stevenem Paulem Jobsem. Spolu s ním se na vzniku společnosti podíleli Stephen Wozniak a Ronald Wayne. K založení došlo v roce 1976 a dnes se společnost může pochlubit zhruba 450 pobočkami, mezi něž ještě nepatří Apple Store. Celkový počet současných zaměstnanců se blíží hranici 100 000, čímž se blíží například konkurenční společnosti Acer.

    INOVATIVNÍ PRODUKTY OD SAMÉHO POČÁTKU

    Vývoj společnosti lze sledovat ve dvou vývojových větvích. První z nich byly především osobní počítače, které se snažily konkurovat operačnímu systému Windows. Této koncepci se společnost věnuje i nadále, ale současný sortiment zahrnuje řadu dalších produktů. Nejznámějším je jistě Apple iPhone, zejména současná nejvyšší řada Apple iPhone 6, která nabízí například kvalitní LCD displej - displej je zkrátka to nejdůležitější.

    Cesta společnosti však vedla přes různé zdroje také k tabletům, konkrétně k produktu Apple iPad, respektive Apple iPad mini. Všechny tyto produkty doplňují MP3 přehrávače známé jako iPod. Ty jsou určeny především pro výdrž, a proto jsou k dispozici kvalitní baterie - akumulátory a také nabíječky.

    JEDINEČNÝ KONCEPT A PŘÍSTUP

    To, co společnost odlišuje od konkurence, je především její jedinečný a často inovativní přístup. Ten zahrnuje vlastní operační systém iOS, kvalitní grafické adaptéry a také software pro přehrávání a organizaci hudby iTunes a balík pro tvorbu hudby iLife. Apple se však odlišuje také kvalitou svých výrobků a příslušenství, jako jsou například klávesnice, které patří k nejlepším na současném trhu. To se odráží i v ceně, která se podle oficiálních stránek apple.cz pohybuje spíše ve vyšším cenovém segmentu. Totéž platí i při hledání náhradních dílů.

  • Archos

    Náhradní díly do notebooků Archos. 

    Naleznete u nás LCD displeje, Klávesnice, Baterie, Nabíječky, Konektory, Plastové díly, Kabely k LCD displejům a mnoho dalšího. Stačí jen vybrat z modelu který máte.

  • Asus

    Náhradní díly do notebooků Asus. Asus náhradní díly

    LCD DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ

    Tchajwanský nadnárodní výrobce počítačů a spotřební elektroniky ASUS, celým názvem ASUSTeK Computer Incorporated, vstoupil na trh v roce 1989. Nedlouho po svém založení se společnost ASUS stala jedním z nejvýznamnějších světových výrobců, kterým je dodnes.

    Společnost ASUS se od svého založení drží svého kréda: Inspirující inovace - neustálé zlepšování. Reagovat na nejnovější potřeby uživatelů, neustále přicházet s novými nápady a trendy nejen sledovat, ale i určovat. Jedním z příkladů je revoluční koncept kompaktních a lehkých mini notebooků, který ASUS uvedl na trh jako první výrobce.

    NÁHRADNÍ DÍLY ASUS

    I přes špičkovou kvalitu produktů ASUS se občas stane, že je třeba vyměnit displej, baterii nebo jiný náhradní díl. Místo levných neoriginálních dílů si vyberte značkové náhradní díly ASUS, aby vám zařízení i nadále bezchybně sloužilo. Dokonce i náhradní díly značky ASUS lze zakoupit za rozumnou cenu - přesvědčte se sami!

    LCD DISPLEJE ASUS

    Hledáte náhradní displej pro svůj notebook ASUS? Už vás nebaví sledovat videa kvůli vadným pixelům nebo škrábancům? Nabízíme velký výběr náhradních displejů ASUS pro mnoho zařízení - stačí vybrat model notebooku, pro který hledáte náhradní displej. Můžete si vybrat z lesklých a matných variant a na všechny náhradní LCD displeje ASUS se vztahuje dvouletá záruka.

    Tip: Naše servisní středisko vám displej vymění na místě. Za pouhých 300 Kč a s dvouletou zárukou!

    VÝMĚNA KLÁVESNICE ASUS

    Trápí vás nedostatek písmen ve vašem jinak plně funkčním notebooku ASUS? Nenechte svůj notebook déle omezovat a pořiďte si náhradní klávesnici ASUS. Náhradní klávesnice značky ASUS můžete získat pro všechny řady notebooků - stačí zadat svůj model! Stejně jako na všechny náhradní díly ASUS se i na klávesnice ASUS vztahuje dvouletá záruka.

    NÁHRADNÍ BATERIE A NABÍJEČKY ASUS

    Přestože notebooky ASUS patří k tomu nejlepšímu, co lze na trhu sehnat, baterie a adaptéry ASUS jsou náhradní díly, které potřebujete nejčastěji. Proto zde najdete široký výběr baterií a nabíječek ASUS, které zajistí bezproblémový chod vašeho notebooku. Pořiďte si nabíječky značky ASUS a originální náhradní baterie ASUS za dobré ceny a ve špičkové kvalitě.

  • BenQ

    NÁHRADNÍ DÍLY K NOTEBOOKŮM BENQBenq

    LCD DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    BENQ

    Společnost s názvem BenQ jistě není třeba uživatelům počítačů, spotřební a komunikační techniky představovat - je stejně známá jako Acer. Jedná se o společnost, která byla založena poměrně nedávno, v roce 2007. V souvislosti s názvem je třeba dodat, že BenQ je tchajwanská společnost, která byla založena jinou společností, a to Qisda. Právě tato společnost používala název i v minulosti, kdy vyráběla například baterie - akumulátory a s nimi spojené nabíječky. A i když se původ společnosti může zdát komplikovaný, nabídka produktů je v tomto ohledu jednoduchá a jasná.

    OD SPECIFICKÝCH VÝROBKŮ AŽ PO NÁHRADNÍ DÍLY

    Pokud jde o nabídku, určitě stojí za to začít nejoblíbenějšími možnostmi, které společnost přináší na světový trh. To se týká například fotoaparátů - jedním z vlajkových modelů je BenQ G1. Pozadu nezůstávají ani projektory BenQ a další zobrazovací adaptéry, které lze využít v soukromé, veřejné a dokonce i vzdělávací sféře. Akční kamera BenQ SP2 je důkazem odhodlání společnosti konkurovat.

    Vrátíme-li se do tradiční sféry, je třeba říci, že nosným pilířem nabídky jsou všechny LCD displeje - displeje pro notebooky, počítače a mobilní telefony, kterými se pyšní například mobilní telefon BenQ f5 nebo monitor BenQ pro stolní počítače. Jsou to ale také plazmové televizory, tiskárny, hudební přehrávače nebo notebooky a netbooky a související náhradní díly či klávesnice.

    SIEMENS A QISDA

    V současné době se však nejedná pouze o samostatnou divizi, jak ukazují samotné výrobky, společnost se neustále vyvíjí. Příkladem může být jak mateřská společnost Qisda, která se zaměřuje na vývoj elektroniky, například napájecích zdrojů, tak mobilní divize Siemens, kterou BenQ koupil v roce 2005.

  • Compal
  • Compaq
  • Dell

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY DELL

    LCD DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.Dell

    DELL

    Společnost Dell, plným názvem Dell Inc., jistě není třeba uživatelům počítačů nijak zvlášť představovat. Jedná se o stabilní a dobře známou společnost, která působí po celém světě. Byla založena 4. listopadu 1984 v Texasu. Od samého počátku byl samozřejmě spojen s počítačovým segmentem. Nejprve v souvislosti s klasickými počítači, k nimž patřily i kvalitní napájecí zdroje nebo klávesnice, později to byly notebooky Dell a nyní společnost boduje ve světě chytrých telefonů. I zde využívá své zkušenosti s LCD displeji - displeje v mobilních telefonech jsou zkrátka základ.

    CELOSVĚTOVÉ ZASTOUPENÍ

    Pravděpodobně neexistuje země, ve které by společnost neměla zastoupení. Najdeme ji samozřejmě i zde pod hlavičkou Dell.cz. Výrobky tak můžeme najít jak v segmentu nového zboží, tak v segmentu použitého zboží (kam patří repasované notebooky Dell) nebo v divizi, jako jsou náhradní díly. Současný počet zaměstnanců společnosti Dell se blíží 110 000, což z ní dělá podobného giganta, jako je Acer.

    ŠIROKÝ SORTIMENT VÝROBKŮ

    Začneme-li nejčastěji používanými produkty, které společnost dodává na trh, není pochyb o tom, že se jedná o notebooky. V tomto ohledu byly jistě proslulé modely Dell Inspiron nebo Dell Latitude, které měly mimo jiné špičkové baterie - akumulátory. Společnost má však své místo i ve světě netbooků, tiskáren, periferií a skenerů, ale také adaptérů. Výše zmíněné chytré telefony nebo televizory jsou však pro Dell také relativně novým územím. Nabízí však také profesionální serverová nebo elektronická paměťová řešení.

    Kromě kompletních výrobků dodává také širokou škálu náhradních dílů, které využívá servisní služba Dell, jež má zastoupení na desítkách míst v naší zemi. Nabídka náhradních dílů však zahrnuje i repasované počítače Dell, takže na našem trhu lze najít i starší přístroje, které stále spolehlivě fungují - například bez neustálé potřeby nabíječky. A to je dokonalý příklad kvality této značky.

  • Fujitsu Siemens

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY FUJITSUFujitsu Siemens

    DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    FUJITSU

    Společnost Fujitsu byla založena v Japonsku v roce 1935. V oblasti elektroniky a výpočetní techniky ji tedy můžeme počítat mezi společnosti s dlouhou tradicí a logicky i zkušenostmi. V současné době dosahuje společnost Fujitsu obratu téměř 50 bilionů dolarů, což z ní činí velmi silného partnera v oblasti produktů souvisejících s IT - stejně jako společnost Acer. Snaží se je implementovat nejen v segmentu koncových zákazníků, ale také v podnikové sféře. Vzhledem k tomu, že sama společnost později založila několik dceřiných společností, je třeba říci, že portfolio výrobků se nyní týká i telekomunikačního sektoru, kam patří různé adaptéry, mikroelektronika nebo klimatizace - skvělým příkladem je klimatizace Fujitsu, která je jedním ze zdrojů dokonalé teploty.

    VE VÍCE NEŽ 70 ZEMÍCH SVĚTA

    Společnost Fujitsu nyní působí ve více než 70 zemích světa a zaměstnává více než 185 000 zaměstnanců. To ji řadí na čtvrté místo v žebříčku IT společností. Hlavním faktorem jejího úspěchu jsou inovativní postupy a technologie. Ty se odrážejí nejen v nabídce klasických počítačů, ale jsou zastoupeny i notebooky Fujitsu, které jsou mimo jiné vybaveny nejkvalitnějšími LCD displeji - displej je zkrátka jednou z nejdůležitějších věcí. Cestu značky reprezentuje mimo jiné slogan "Možnosti jsou nekonečné". Z toho jasně vyplývá, že možnosti jsou nekonečné. Doprovází ho také malé logo ležaté osmičky, které se spolu s písmeny J a I stalo jedním ze symbolů společnosti, jež se specializuje i na drobnosti, jako jsou klávesnice.

    CO BUDE SPOLEČNOST NABÍZET?

    Jak jsme již zmínili, mezi současné vlajkové lodě patří každý notebook Fujitsu. Mezi nejznámější patří Fujitsu Lifebook A512, Fujitsu Esprit nebo Fujitsu Lifebook AH531, který nabídne vynikající baterie - akumulátory. Synergie s neméně strategickým partnerem však vedla v roce 1999 ke vzniku divize Fujitsu Siemens, která stojí například za Fujitsu Siemens Amilo, strojem s dlouhou výdrží na baterie bez nutnosti nabíjení. Kromě finálních produktů jsou samozřejmě k dispozici také náhradní díly Fujitsu nebo vynikající podpora uživatelů počítačů, kterou nabídne téměř každý servis notebooků Fujitsu.

  • Gateway

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY GATEWAYGateway

    DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    GATEWAY

    Ačkoli je společnost Gateway ryze americkou společností, neznamená to, že se zaměřuje pouze na tento trh, kam dodává adaptéry, napájecí zdroje nebo počítačové komponenty. Logicky pokrývá sever i jih tohoto kontinentu, ale má také několik poboček v Asii, Čínu nevyjímaje. Kvalitu jejích služeb zajišťuje i určitá tradice, neboť samotná společnost byla založena v roce 1985 - již tehdy vyráběla například první klávesnice. Za několik let vývoje se společnost stala jednou z nejznámějších technologických značek. Je to i zásluha zakladatele Teda Waitta, který dokázal realizovat všechny své vize.

    SPOLEČNOST ZÍSKALA ŘADU OCENĚNÍ

    O tom, že se společnost Gateway skutečně může pochlubit mnoha pozitivy, svědčí i několik ocenění, která společnost získala. Nejcennější z nich je jistě to z roku 1991, kdy za své produkty získala národní ocenění. Vývoj však šel neustále kupředu, a tak jedním z úspěchů bylo i její uvedení na burzu. Konkrétně na newyorskou burzu cenných papírů - to bylo v roce 1997.

    SPOLUPRÁCE SE SPOLEČNOSTÍ ACER

    Klíčovou zakázkou pro celou společnost Gateway byla jistě dohoda o spolupráci se značkou eMachines a později s celou společností Acer, která rovněž používala špičkové baterie - akumulátory. Díky tomu se tento výrobce stal jedním z lídrů v oblasti výpočetní techniky, jehož komponenty se používaly v noteboocích Acer, ale také v mnoha dalších výrobcích, například v LCD displejích - nejrozšířenějších displejích. Současné údaje ukazují, že společnost Gateway tvoří spolu se společností Acer třetí největší počítačovou společnost na světě. Výrobky, na které se zaměřují, jsou především počítače, notebooky, nabíječky a samozřejmě zobrazovací technika v podobě monitorů a také náhradní díly.

  • HP

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY HPHP

    LCD DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    HP

    Bill Hewlett a Dave Packard založili společnost Hewlett-Packard Company v roce 1939. A její velký úspěch předznamenala jedna z prvních velkých zakázek, a to pro nikoho jiného než studio Walt Disney.

    Až do 90. let 20. století vyráběla elektronické produkty bez zvláštního zaměření na zemědělství nebo průmysl. Postupně začal výrobce HP expandovat na evropské a asijské trhy a v roce 1966 vstoupil také do počítačového průmyslu. A již v roce 1970 renomovaný časopis Wired uznal HP za první společnost, která začala masově vyrábět osobní počítače.

    Dnes je společnost HP jedním z předních světových výrobců a zpracovatelů počítačů, notebooků a elektroniky. Nabízí komplexní a cenově dostupná IT řešení pro domácnosti a firmy všech velikostí.

    NÁHRADNÍ DÍLY HP

    Přestože jsou notebooky HP proslulé svou kvalitou, stane se, že se některá součást našeho notebooku porouchá a je třeba ji vyměnit, aby zařízení zůstalo funkční. Nemusíte svůj notebook hned vyhazovat, stačí si pořídit správný náhradní díl HP a váš notebook bude opět fungovat jako nový. Široká nabídka náhradních dílů HP zahrnuje vše od klávesnic přes displeje až po nabíječky a baterie. A všechny originální náhradní díly HP můžete zakoupit za přijatelné ceny - podívejte se!

    LCD DISPLEJE HP

    Pokud vám radost z notebooku HP kazí prasklý displej nebo vadné pixely, nemusíte hned shánět nový. Stačí displej vyměnit! Náhradní displeje HP jsou k dispozici ve všech velikostech obrazovek a také v matném a lesklém provedení. Stačí si v nabídce vybrat model a typ notebooku a zobrazí se vám nabídka náhradních displejů HP speciálně pro váš počítač. Neriskujte poškození počítače instalací neoriginálních náhradních dílů a raději si zde pořiďte originální náhradní displej HP za slušnou cenu a s dvouletou zárukou!

    Tip: Naše servisní středisko vám displej vymění na místě. Za pouhých 300 Kč a s dvouletou zárukou!

    NÁHRADNÍ KLÁVESNICE HP

    Často a intenzivně používaná klávesnice je nejčastěji vystavena ručnímu poškození. Pokud i vás trápí chybějící nebo poškozená písmena, pořiďte si náhradní klávesnici HP a užívejte si svůj notebook opět naplno. Náhradní klávesnice HP lze zakoupit pro všechny modely notebooků HP a za přijatelné ceny!

    NÁHRADNÍ BATERIE A NABÍJEČKY HP

    Nevydrží váš notebook dlouho bez napájení? Pak je čas pořídit si náhradní baterii HP. Náhradní baterie HP opět zprovozní váš notebook jako hodinky, ale oceníte ji i v případě, že musíte s notebookem pracovat delší dobu bez zdroje energie - náhradní nabitá baterie se vždycky hodí, že? Náhradní nabíječku HP budete potřebovat také jako náhradu za již nefunkční adaptér, nebo abyste ji nemuseli nosit stále s sebou. Vyberte si z nabídky náhradních adaptérů HP a usnadněte si život!

  • Lenovo

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY IBM LENOVOLenovo

    DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    LENOVO

    Pod zkráceným názvem Lenovo, pod skutečným názvem Lenovo Group Limited. Tak se jmenuje společnost, která nyní sídlí nejen v Číně, ale také ve Spojených státech. Její původní kořeny však sahají až do Číny, kde byla společnost založena v roce 1984. Její název souvisí také s její historií, neboť původně nesla název Legend, kdy se zabývala především výrobou náhradních dílů. Právě první dvě písmena tohoto původního názvu v kombinaci s označením "novo" mohla dát vzniknout nové společnosti s velkými ambicemi. Stejně jako v případě společnosti Acer.

    SPOJENÍ S NEJVĚTŠÍMI HRÁČI NA TRHU

    Od samého počátku se lidé ve společnosti Lenovo snažili vytvořit jednu z nejznámějších společností v oboru IT. K tomu přispěly nejen produkty, jako je tablet Lenovo nebo notebooky Lenovo se špičkovými LCD displeji, ale samozřejmě i klíčové nákupy od konkurence. V roce 2005 koupila společnost Lenovo divizi IBM a stala se tak největším výrobcem počítačů včetně komponent, jako jsou klávesnice a napájecí zdroje. Později však společnost získala také divizi Motorola Mobility, kterou koupila od společnosti Google. Spekulovalo se mimo jiné také o koupi značky Vayo - tedy notebooků Sony, které nyní mají špičkové baterie.

    JAKÉ PRODUKTY BUDE SPOLEČNOST LENOVO NABÍZET?

    O dvou jsme se již zmínili, ale určitě stojí za to se podrobněji věnovat alespoň těm nejoblíbenějším variantám. Patří mezi ně i jedinečný a dosud nejznámější tablet Lenovo Yoga, který vydrží dlouhé hodiny i bez nabíječky. Z tohoto segmentu se můžeme plynule přesunout k mobilním telefonům, v jejichž rámci zaujme Lenovo A850 nebo Lenovo P780. Mobilní telefon Lenovo je zde stejně jako mnoho dalších produktů vždy zárukou špičkové technologie a maximální kvality. Ten je se značkou spojen již od jejích počátků, kdy společnost začala vyrábět pouze adaptéry a další menší komponenty.

  • LG
  • Medion
  • MSI

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY MSIMSI

    LCD DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    MSI

    Společnost označovanou jako MSI není třeba těm, kteří se pohybují v počítačovém průmyslu, představovat. Jedná se o společnost, jejíž počátky sahají až do Číny a její přesný název zní Micro-Star International. Společnost je výrobcem počítačového hardwaru již od svého vzniku, který se datuje do roku 1986. Mezi specifické výrobky, kterými společnost dobyla svět, patří rozhodně základní desky a jejich adaptéry. Ty se dostaly do výroby jak stolních počítačů, tak notebooků MSI. Mimo tento sortiment se však jedná o síťové produkty, klávesnice, servery a spotřební elektroniku. Součástí sortimentu MSI jsou samozřejmě i náhradní díly.

    KOMPATIBILITA A INOVATIVNÍ VÝVOJ

    Jedním z důvodů, proč se právě tento výrobce stal poměrně známou a kvalitní volbou v oblasti výpočetní techniky, je kompatibilita daných základních desek s procesory AMD i Intel. Stejně tak ale desky nabízely podporu multi-GPU řešení a samozřejmě podporu různých grafických karet obecně, což umožňovalo použití různých LCD displejů - v té době nejvyhledávanějších. V tomto ohledu prošla společnost značným vývojem a dnes se chlubí například tím, že používá technologii Dual core cell, kterou vytvořila.

    WORLDWIDE

    O tom, že se jedná o globální společnost, svědčí i fakt, že ačkoli se vývojové centrum a výrobní závody nacházejí v Číně, výrobky jsou distribuovány po celém světě. Společnost je zastoupena i u nás (stejně jako její konkurent Acer), a to pod názvem MSI.cz. Díky tomu můžeme snadno získat notebook, který má špičkové baterie - jak baterie, tak nabíječky, takže si můžeme pořídit i počítač této značky. Bez problémů jsou k dispozici i náhradní díly MSI, které jsou stejně jako celý sortiment opravdu kvalitní.

  • NEC
  • Packard Bell

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY PACKARD BELLPackard Bell

    DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    PACKARD BELL

    Není neobvyklé, že velcí výrobci počítačů a počítačových komponent zakládají přesně definované dceřiné společnosti, jako např. Mezi takové společnosti patří nizozemská společnost Packard Bell, která je součástí gigantu Acer. Ačkoli jméno Packard Bell pochází z roku 1926 a ze společnosti, která vyráběla rádiová zařízení, současná společnost využívající jiné zdroje byla založena později, konkrétně v roce 1986. Důvod jejího vzniku byl samozřejmě jasný, a to uspokojit poptávku zákazníků po určitém specifickém zboží, mezi které patřily různé adaptéry a počítačový hardware. Nejznámějším produktem je dnes samozřejmě notebook Packard Bell.

    LEVNÁ ALTERNATIVA K TRADIČNÍM VÝROBKŮM

    Tato poptávka zákazníků souvisela především s nízkými cenami, zejména v USA a Kanadě. Dokonalým příkladem jsou LCD displeje - levné displeje s nízkou spotřebou energie. Zde společnost vyráběla své počítače až do roku 2000. Poté přesunula své aktivity do Evropy a Afriky, kde zažila podobnou slávu jako v zámoří. Stalo se tak především díky produktům, jako byl notebook Packard Bell Easynote nebo Packard Bell Dot S. Sortiment samozřejmě doplňovala široká nabídka jednotlivých komponent, například klávesnic, které se díky společnosti Packard Bell staly skladem.

    NĚKOLIK ZMĚN VLASTNÍKA

    Ačkoli společnost začínala jako samostatný podnikatel, během své existence několikrát změnila majitele. Jak jsme již zmínili, Packard Bell nyní vlastní společnost Acer. V minulosti za ní však téměř celá 90. léta stál například výrobce NEC. Za zmínku stojí, že název nemá nic společného s gigantem Hewlett Packard, takže uvedená slovní podobnost je opravdu jen náhodná. Dotyčný výrobce ani nikdy neusiloval o to, aby se stal společností. Ve skutečnosti vyrábí vlastní komponenty, baterie - akumulátory, nabíječky a další konkurenční produkty.

  • Philips
  • RAZER
  • Samsung

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY SAMSUNGSamsung

    DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    SAMSUNG

    Třetí největší konglomerát na světě a největší společnost v Jižní Koreji. To je společnost Samsung, která je nyní známá především jako výrobce elektroniky - podobně jako Acer. Nejznámější jsou samozřejmě mobilní telefony, například Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3 a Samsung Galaxy S5. Používají špičkové LCD displeje - tedy displeje, na které se můžete spolehnout. Zajímavé je, že telefony nejsou jedinou klíčovou oblastí. Každopádně stojí za to představit také odnož s názvem Samsung Heavy Industries, která je jedním z největších stavitelů lodí současnosti. Odtud také pocházejí peníze.

    ZAČALO TO V ROCE 1938.

    Je až s podivem, co všechno dokázala společnost, která byla založena v roce 1938 jako relativně malá firma, která později začala vyrábět cukr nebo nabízet služby v segmentu pojišťovnictví. Zásadní zlom nastal, myslím, v roce 1983, kdy společnost vyrobila svůj první počítačový čip a grafické adaptéry, a od té doby bylo téměř jasné, co bude jedním z jejích směrů. Dnes už to tedy nejsou jen telefony Samsung, ale také tablety, klávesnice, ale i televizory a další elektronika, kterou máme v domácnostech.

    BOJ S KONKURENCÍ

    Přestože je společnost považována za celosvětového lídra na trhu a je přítomna téměř ve všech zemích Asie, USA a Evropy, stále bojuje s konkurencí. Přestože nedávno předstihla giganta Sony, stále dohání například vizionářský Apple. Konkuruje především svým inovativním přístupem a kvalitou svých výrobků, která se projevuje jak v konečných produktech, tak v náhradních dílech, které jsou pro ně speciálně navrženy. Pozitivním aspektem jsou baterie, které vydrží několik dní bez nutnosti nabíjení. Ty jsou samozřejmě také klíčovou součástí trhu s telefony, tablety a elektronikou.

  • Sony Vaio

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY SONY-VAIOSony-Vaio

    DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    SONY VAIO

    Jak již název napovídá, Sony VAIO je odnoží obří elektronické společnosti (stejně jako Acer), konkrétně Sony. Ačkoli je společnost nyní známá pod tímto názvem, její skutečný název je Vaio Corporation. Společnost je z hlediska své historie poměrně mladá, byla založena v roce 1996 jako odnož společnosti Sony, která však ve společnosti drží pouze 5% podíl.

    KLÍČOVÉ PRODUKTY A JEJICH VÝVOJ

    Vždy existoval pouze jeden hlavní produkt, notebook Sony VAIO, který je vybaven kvalitním LCD displejem - displejem, který se používá dodnes. Později se však celkový přístup společnosti změnil a postupně se rozšířil z oblasti notebooků i do dalších oblastí, a to nejen o grafické adaptéry a napájecí zdroje. Jedná se především o mobilní zařízení, která jsou v současné době hojně využívána po celém světě. Počítačový byznys však zcela neopustila. Dnes si je můžete koupit v podobě populárních modelů, jako je Sony VAIO FIT 15E nebo Sony VAIO PRO13, zejména v Japonsku. Kromě toho však společnost zůstává strategickým dodavatelem například v oblasti náhradních dílů, od větších komponent až po drobnosti, jako jsou klávesnice.

    ŘEŠENÍ NA MÍRU SOUVISEJÍCÍ S OPERAČNÍM SYSTÉMEM

    Nešlo však jen o kvalitní a jedinečné stroje z hlediska technických parametrů, notebooky Sony VAIO vynikaly také vlastním multimediálním centrem, které bylo propojeno i se stolními počítači. To logicky umožňovalo využívat vlastní řešení a nástroje především pro zábavu, ale i pro každodenní činnosti. Kvalitu ovlivňovaly také kvalitní baterie - takové, které udrží provoz po mnoho hodin bez nabíječky. Nejnovější notebooky jsou však dodávány výhradně s operačním systémem Windows - s označením 8.

  • Toshiba

    NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY TOSHIBAToshiba

    DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

    TOSHIBA

    Toshiba je nadnárodní výrobní společnost založená v Japonsku, která se v minulosti, ale i nyní, stejně jako Acer, vydala různými směry, především v oblasti spotřebního zboží, ale také v oblasti infrastruktury nebo elektronických komponentů, mezi které patří adaptéry a napájecí zdroje, ale také náhradní díly. Z hlediska velikosti a úspěchu je Toshiba pátým největším výrobcem počítačů na světě. V žebříčku jsou zahrnuty klasické stolní počítače i notebooky Toshiba. Je zajímavé, že počátky společnosti sahají až do roku 1975, ale skutečná Toshiba, jak ji známe dnes, byla založena v roce 1939 sloučením s jinou společností v oboru. Dnes má více než 200 000 zaměstnanců a finanční výkonnost dosahuje téměř 6 500 miliard jenů.

    ŠIROKÝ SORTIMENT VÝROBKŮ

    Jak již bylo zmíněno, velký význam měly pro společnost malé součástky, jako jsou klávesnice, počítače a také notebooky, které společnost vydala v několika řadách. Nejznámější byla řada Toshiba Satellite, která byla spojována s kvalitou, špičkovým výkonem a odolností, což zajišťovaly kvalitní baterie - akumulátory, ale také kvalitní nabíječky se zajištěním rychlého napájení. Byla však také synonymem minimální poruchovosti, takže servis Toshiby v této oblasti opravoval pouze triviální závady. Dnes se nabídka rozšířila o tablety, externí disky, tiskárny, televizory a fotoaparáty. Mnohé z nich stále používají displeje LCD, které se používaly v počátcích.

    POD VLASTNÍ ZNAČKOU

    Zatímco mnoho hráčů v segmentu osobních počítačů pouze dodává produkty jiným výrobcům, tato společnost dodává produkty koncovým zákazníkům pod svou vlastní značkou. Náhradní díly Toshiba, stejně jako koncové produkty, distribuuje oficiální prodejce Toshiba.cz.

  • VBI ASMobile
  • Xiaomi
  • _Další výrobci