Packard Bell Upřesněte Váš model notebooku v kategoriích níže.

NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY PACKARD BELLPackard Bell

DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

PACKARD BELL

Není neobvyklé, že velcí výrobci počítačů a počítačových komponent zakládají přesně definované dceřiné společnosti, jako např. Mezi takové společnosti patří nizozemská společnost Packard Bell, která je součástí gigantu Acer. Ačkoli ...

NÁHRADNÍ DÍLY PRO NOTEBOOKY PACKARD BELLPackard Bell

DISPLEJE, KLÁVESNICE, BATERIE, NABÍJEČKY, KONEKTORY A DALŠÍ.

PACKARD BELL

Není neobvyklé, že velcí výrobci počítačů a počítačových komponent zakládají přesně definované dceřiné společnosti, jako např. Mezi takové společnosti patří nizozemská společnost Packard Bell, která je součástí gigantu Acer. Ačkoli jméno Packard Bell pochází z roku 1926 a ze společnosti, která vyráběla rádiová zařízení, současná společnost využívající jiné zdroje byla založena později, konkrétně v roce 1986. Důvod jejího vzniku byl samozřejmě jasný, a to uspokojit poptávku zákazníků po určitém specifickém zboží, mezi které patřily různé adaptéry a počítačový hardware. Nejznámějším produktem je dnes samozřejmě notebook Packard Bell.

LEVNÁ ALTERNATIVA K TRADIČNÍM VÝROBKŮM

Tato poptávka zákazníků souvisela především s nízkými cenami, zejména v USA a Kanadě. Dokonalým příkladem jsou LCD displeje - levné displeje s nízkou spotřebou energie. Zde společnost vyráběla své počítače až do roku 2000. Poté přesunula své aktivity do Evropy a Afriky, kde zažila podobnou slávu jako v zámoří. Stalo se tak především díky produktům, jako byl notebook Packard Bell Easynote nebo Packard Bell Dot S. Sortiment samozřejmě doplňovala široká nabídka jednotlivých komponent, například klávesnic, které se díky společnosti Packard Bell staly skladem.

NĚKOLIK ZMĚN VLASTNÍKA

Ačkoli společnost začínala jako samostatný podnikatel, během své existence několikrát změnila majitele. Jak jsme již zmínili, Packard Bell nyní vlastní společnost Acer. V minulosti za ní však téměř celá 90. léta stál například výrobce NEC. Za zmínku stojí, že název nemá nic společného s gigantem Hewlett Packard, takže uvedená slovní podobnost je opravdu jen náhodná. Dotyčný výrobce ani nikdy neusiloval o to, aby se stal společností. Ve skutečnosti vyrábí vlastní komponenty, baterie - akumulátory, nabíječky a další konkurenční produkty.

Pokračovat